Köfteci Hacıbekir - Sakarya, Adapazarı Islama Köfte'nin Adresi

Islama köfte Türk mutfağının önemli yiyeceklerinden biri olan köftenin bir çeşididir. Adapazarı denince ilk akla gelen isim olan ıslama köftenin en önemli özelliği köfte ile birlikte sunulan ıslatılmış soslu ekmeğidir. Soslu ekmek; büyükbaş hayvana ait olan kemik suyu, kırmızı toz biber, sıvı yağ ve bayat ekmekten (mayalı kara fırın ekmeği) oluşmaktadır. Ekmekler sonlandıktan (ıslatıldıktan) sonra kömür ateşinde kızartılır ve pişirilen köfteler kızartılan ekmek dilimlerinin üzerinde servis edilir. Sakarya özellikle Rumeli bölgesinden çok göç alması nüfusunu çeşitli kıldığı gibi kültürünü de oldukça zenginleştirmiştir. Köfte geleneği balkanlardan gelen muhacirler tarafından gelmiş ve Saray Bosna köfte çeşidi olan ıslama köfte Rumeli göçmenleriyle birlikte 1900’lü yıllarda ülkemize gelen bu lezzet adeta Sakarya ile bütünleşmiş durumda. En lezzetlisi ise, Sakarya’nın en meşhur ıslama köftecisi Hacıbekir Islama Köfte’de yenir. 

Firmamız 1958 yılında kurulmuştur. Yılların verdiği tecrübe ile müşteri memnuniyetini ön planda tutarak hizmet vermekteyiz. Müessesemiz bahçeli olup, bahçemizde sünnet cemiyetleri ve diğer özel gün etkinlikleri düzenlenebilmektedir. Mekânımız ferahtır, en iyi zamanlarınızı burada geçirebilirsiniz. 


Sakarya'nın sözde değil özde kültürünü yansıtan ıslama köftesiyle, kabak tatlısıyla, güveçte kuru fasulyesiyle Köfteci Hacıbekir 

Kuzey terminalinde de şubemiz bulunmaktadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Twitter Dünyası En Güncel Tweetler

Atlas Jakuzi - Jakuzi Modelleri - Çift Kişilik Jakuzi Modelleri - Spa Jakuzi Modelleri - Açık hava jakuzi fiyatları

Betmove Bahis Yazılımları