Koku Sepetim - Kokulu Mum

Kokulu Mum


Mum, bilinen bir tarihi olamasa da çok önceden kullanılan bir aydınlatma aracıdır. Mısırlılar ve Romalılar zamanında sığır ve koyunlardan çıkarılan don yağından yapılıyordu ama bu mumların yanma özellikleri pek iyi değildi.

Mum eski zamanlarda çok kullanılırdı ama teknoloji geliştikçe mumu unuttuk. Günümüzde artık mum kullanımı düşmüştür. Mumun yerini lambalar, fenerler vb. almıştır.

Soya balmumundan üretilen kokulu mumların avantajları oldukça fazladır. Soya balmumundan üretilen kokulu mumlar daha uzun süre yanar. Soya balmumu doğal bir üründür. Soya balmumundan üretilen kokulu mumlar en kaliteli mumlardır. Daha öncede belirttiğimiz gibi soya balmumunun birçok avantajı vardır. Soya balmumundan üretilen mumları güvenle tercih edebilirsiniz. 

Kokulu Mum 

Her evde dekorasyon için ya da kullanım amaçlı mumlar bulunmaktadır. Kokulu mum çeşitleri ile birbirinden şık sofralar hazırlanabilirya da dekorasyon amaçlı tercih edebilirsiniz. Mumlar birden fazla kokuya sahiptirler.

Kokulu mum çeşitleri ortama hoş kokular yayarken mumun ışığı da gözlerinizi ve bedeninizi dinlendirecektir. Akşamları işten eve geldiğinizde 1 saat mum ışığında oturmanız evinize hoş kokular yayacaktır.

Kokulu mum kullanım ipuçlarını sizler için aşağıda maddeler halinde sıraladık.

Aydınlatmadan Önce:

- Kokulu mumu yakmadan önce fitili ¼ inç yukarı doğru kırpmalısınız. Uzun ya da eğri fitiller kokulu mum çeşitlerinin düzensiz yanma ya da alevlendirme gibi riskleri vardır.

- Kokulu mumları ısıya dayanklı zeminlerde yakmalısınız.

- Kokulu mum çeşitlerini en az 2-3 saat yakmalısınız. Bu durum kokulu mum çeşitlerinin eşit bir şekilde yanmasına yardımcı olmaktadır.

Yaktığımızda:

- Yanmakta olan bir kokulu mumu asla hareket ettirmeyin ve dokunmayın.

- Yanmakta olan kokulu mumların arasında en az 3 inçlik bir mesafenin olması gerekmektedir.

- Kokulu mumları daima görüş mesafesinde tutmalısınız.

- Gece ışığı olarak asla kokulu mum kullanmayın.

- Kokulu mum çeşitlerini yaktığınızda çokların ya da evcil hayvanlarınızın ulaşamayacağı yerlerde bulundurmalısınız.

Kokulu Mumları Nasıl Söndürebiliriz:

Kokulu mum çeşitlerini söndürürken asla su kullanmayın.

- Kokulu mum çeşitlerini söndürdüğünüzde soğuyana kadar dokunmayın, hareket ettirmeyin.

Kokulu Mum


İlk mum M.Ö. 200 yılalrında Çinliler tarafından balina yağı ile üretilmiştir. Avrupada ki antik mumlar çeşitli doğal yağlar ve don yağından üretilmektedir. Ortaçağ zamanlarında Avrupada ki en yaygın mum çeşitlerinden birisidir don yağı mumları. Balmumu hayvansal esanslı don yağına kıyasla daha temiz bir koku yaymaktadır ortama. Tabi o zamanlarda balmumundan üretilen mumlar daha pahalıydı ve nispeten az sayıda kişi balmumunu evinde kullanıyordu. Ancak balmumu kilise törenlerinde oldukça yaygın kullanılmaktaydı.

Elektrik aydınlatmasının keşfinden önce , mumlar ve yağ lambaları aydınlatma için yaygın olarak kullanılırdı. 20. yüzyıla kadar, mumlar Kuzey Avrupa'da daha fazlaydı kullanılmaktaydı. Günümüz gelişmiş dünyasında, mumlar özellikle estetik değeri ve kokusu için, elektrik kesintisi sırasında acil durum aydınlatması olarak , dini veya ayinsel amaçlar için yumuşak, sıcak veya romantik bir ortam oluşturmak için kullanılmaktadır.

Koku sepetim online alışveriş sitesinde birbirinden şık ve çeşit çeşit kokulu mumlar yer almaktadır. Koku sepetim sitesinde yer alan kokulu mum çeşitleri el yapımı olduğu gibi %100 soya balmumundan üretilmiştir. Kokulu mum tercih ederken çok dikkatli olmamız gerekir evimize hoş koku vermek isterken sağlığımıza da zarar verebiliriz. Koku sepetim sitesinde bulunan kokulu mum çeşitleri parafinsizdir. Ayrıca tüm mum çeşitleri MSDS sertifikasına sahiptir. 

Kokulu mum çeşitlerini www.kokusepetim.com sitesinden güvenle sipariş edebilirsiniz.

Koku Sepetim - Kokulu Mum

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Twitter Dünyası En Güncel Tweetler

Atlas Jakuzi - Jakuzi Modelleri - Çift Kişilik Jakuzi Modelleri - Spa Jakuzi Modelleri - Açık hava jakuzi fiyatları

Betmove Bahis Yazılımları